Wij werken samen met

Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo heeft samenwerking hoog in het vaandel staan  evenals deelname aan netwerken:

Logopedie Oost Achterhoek
Logopedie Oost Achterhoek heeft ervaring met en is gespecialiseerd in volwassenen, ouderen, stotteren, logopedie bij syndroom van Down & een verstandelijke beperking. Hier wordt nauw mee samengewerkt en naar elkaar verwezen.

Kinderteam Oost Gelre
Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo is onderdeel van kinderteam Oost Gelre. Een deskundig team dat passende en laagdrempelige hulp biedt aan kinderen en hun ouders bij problemen in de opvoeding en ontwikkeling.

Kinderteam Berkelland
Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo is onderdeel van kinderteam Berkelland. Een team dat hulp biedt aan kinderen en hun ouders op het gebied van spraak- en taalontwikkeling, motorische ontwikkeling, voeding en eetgedrag.

Logopedieschakel
Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo is onderdeel van Logopedieschakel. Logopedieschakel is een professioneel netwerk van samenwerkende logopedisten dat staat voor eerlijke logopedie.  De kwaliteit van logopedische zorg staat centraal. Het uitgangspunt is ‘Zorg op maat!’. Er wordt gekeken naar de beste  persoonlijke benadering voor elk(e) volwassene, jongere, kind en baby, waar nodig in multidisciplinair verband.

Berkel-B
Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo is partner van Berkel-B hetgeen betekent dat in opdracht kinderen met ernstige dyslexie worden begeleid vanuit de vergoede zorg.

 

PMOA
Coöperatie Paramedie Oost-Achterhoek UA is voor alle paramedische zorgverleners werkzaam in de regio Oost-Achterhoek. Het vanzelfsprekende en onmiskenbare aanspreekpunt voor en namens paramedici in de regio.

Verder is Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo aangesloten bij:

ParkinsonNet
ParkinsonNet is een landelijk netwerk met meer dan 4.000 zorgverleners gespecialiseerd in Parkinson.
De best mogelijke zorg en kwaliteit van leven voor iedereen met de ziekte van Parkinson, of een atypisch parkinsonisme, dat is wat het ParkinsonNet drijft. Door de mens met Parkinson centraal te stellen, samenwerking tussen verschillende zorgdisciplines te verbeteren en expertise van zorgverleners te vergroten, faciliteert ParkinsonNet een optimaal netwerk van Parkinsonspecialisten. Op deze manier draagt ParkinsonNet bij aan een hoogwaardige kwaliteit van zorg.

Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie (NVLF)
De Nederlandse Vereniging voor Logopedie en Foniatrie is de beroepsvereniging voor logopedisten in Nederland.

Nederlandse Vereniging voor Preverbale Logopedie (NVPL)
De Nederlandse Vereniging voor Preverbale Logopedie heeft als doel gesteld: informatie-uitwisseling tussen logopedisten over preverbale logopedie. De vereniging is onderverdeeld in regionale werkgroepen, waar logopedisten casuïstiek bespreken, literatuur doornemen, nieuw materiaal bespreken of regionale sprekers uitnodigen. Deelname aan een regionale werkgroep is alleen mogelijk, indien men lid is van de vereniging.

Kwaliteitsregister Paramedici (KP)
Het Kwaliteitsregister Paramedici is een onafhankelijke netwerkorganisatie waarin de paramedische beroepsgroepen samenwerken. Daarnaast realiseert het de kwaliteitsregistratie voor negen paramedische beroepsgroepen waaronder de logopedisten.

Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie (NKD)
De dyslexiebehandelaren binnen Logopedie Winterswijk – Eibergen – Groenlo zijn aangesloten bij het Nederlands Kwaliteitsinstituut Dyslexie. Zij hebben aangetoond te werken volgens de hoge kwaliteitseisen die het NKD hanteert.