Praktijkinformatie

Behandelovereenkomst / behandelafspraken
In de WGBO (Wet op de Geneeskundige Behandelovereenkomst) worden bepaalde aspecten van de zorg binnen de individuele relatie tussen cliënt en de zorgverlener geregeld. De wet gaat uit van een vertrouwensrelatie waarin cliënt en logopedist op basis van gelijkwaardigheid, zoveel mogelijk samen overleggen en beslissen. Zo worden er eisen gesteld ten aanzien van informatie, toestemming en inzage. Om aan deze eisen te voldoen zijn een behandelovereenkomst en behandelafspraken opgesteld.

Declaraties/vergoedingen
Logopedie Winterswijk-Eibergen-Groenlo heeft een overeenkomst met alle zorgverzekeraars. De declaraties van de behandelingen worden rechtstreeks bij de zorgverzekeraars in rekening gebracht. Mocht blijken dat u niet verzekerd bent, dan bent u zelfverantwoordelijk voor het voldoen van de declaratie. Logopedie  valt onder de basisverzekering. Dit houdt in dat logopedie voor kinderen en jongeren tot 18 jaar volledig wordt vergoed. Voor 18 jaar en ouder worden de behandelingen eerst vanuit het eigen risico betaald. Wanneer u (reeds) door uw volledige eigen risico bent zal de logopedie verder onbeperkt door de zorgverzekeraar vergoed worden. De vergoeding van een logopedisch onderzoek en behandeling verschillen per verzekeraar. Tarieven kunt u navragen bij uw zorgverzekeraar. Indien u van zorgverzekeraar verandert, breng dan zo spoedig uw de behandelend logopedist op de hoogte.

Privacyreglement
Logopedie Winterswijk-Eibergen-Groenlo is verplicht zich te houden aan de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

Meldplicht datalekken
Als er sprake is van een datalek, dat wil zeggen er vindt een inbreuk plaat op de beveiliging van persoonsgegevens, zal dit binnen 72 uur na ontdekking door Logopedie Winterswijk-Eibergen-Groenlo gemeld worden aan de Autoriteit Persoonsgegevens. Lukt dit niet binnen 72 uur, dan zal er een verklaring gegeven worden voor de vertraging. De betrokkene worden ook geïnformeerd wanneer het waarschijnlijk is dat de inbreuk resulteert in een hoog risico voor zijn rechten en vrijheden (artikel 33 AVG). Dat stelt de cliënt in staat eventuele voorzorgsmaatregelen te treffen. Zowel de aard van de inbreuk als aanbevelingen over hoe wij mogelijke negatieve gevolgen kunnen beperken, worden gemeld (artikel 34 AVG). 

Klachtenregeling / Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ)
Heeft u een klacht over de logopedie? Dan proberen we dit eerst met u te bespreken. Komen we er samen niet uit, dan kunt u via de website: www.logopedie-eibergen.nl de klachtenregeling van de beroepsvereniging (NVLF) lezen om te zien wat u, als cliënt, kunt doen. Dit alles is gebaseerd op de Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg (WKKGZ) waarbij zorgaanbieders worden verplicht om hun kwaliteit te bewaken, te beheersen en te verbeteren.